Materialen

Massief hout 

Een mooi natuurproduct is natuurlijk massief hout. Door de nerven, noesten en vlamtekeningen is massief hout één van de mooiste natuurproducten die er zijn. Het massieve hout kan in vele breedtes en diktes verwerkt worden bij het produceren van meubels. Een massief houten tafel bijvoorbeeld is in allerlei diktes beschikbaar. 

Voorbeelden van massief hout zijn bijvoorbeeld : eiken, walnoten, essen, iepen, wengé, douglas, grenen, kersen en vuren(steigerhout). 

Massief hout is én blijft een natuurproduct. Dit houdt in dat het hout altijd kan werken in een vochtige of droge omgeving. 

Plaatmaterialen 

Er zijn veel verschillende plaatmaterialen verkrijgbaar o.a. :

MDF : Kan in elke gewenste kleur gespoten/geschilderd worden.
Melamine : Kan in vrijwel iedere kleur geleverd worden en is afgewerkt met kunststof laagje.
Hi-macs : Massief kunststof, wordt veel gebruikt voor werkbladen en aanrechtbladen.
Berken multiplex : Staat bekend om zijn speelse laagjes hout, en is licht van kleur.
Trespa : De platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen, met aan weerszijden een harde en ondoordringbare toplaag. 

Fineer producten 

Fineer is een dunne houtsoort, geplakt op plaatmateriaal van gelijkmatige dikte. De dikte kan variëren van +/- 0,6 mm tot enkele millimeters.

 
Een goede fineer laag is nauwelijks te onderscheiden van een massief houten meubel en de prijs van fineer ten opzichte van massief hout scheelt aanzienlijk. Fineer heeft het grote voordeel dat het niet werkt. Fineer en massieve materialen kunnen in één meubel verwerkt worden. 

Staal en roestvrij staal 

Staal en RVS gecombineerd met hout vormen een mooie stoere en chique combinatie. Staal heeft van zichzelf een stoere uitstraling en in combinatie met hout vormt het een heel warm geheel. RVS heeft een strakke look en in combinatie met hout geeft het geheel een chique uitstraling.